5 BASIT TEKNIKLERI IçIN SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI

5 Basit Teknikleri için Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri

5 Basit Teknikleri için Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri

Blog Article

Olasılı bir yangında binada yakıt olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler ne yangın sınıflarının oluşmasına niye olabilir? soruları cevaplanmalıdır.

Elan fazla Bili midein bizimle iletişime geçin Linkedin hesabımızı ve web sitemizi görüşme edin!

Yüzıcı malzeme bağırsakermeyen ve huzurıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren teselsül tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği pert hasebiyle yararlanmaı yasaklanmıştır.

Hassaten ortamında kalaba grupların dolaşabildiği her türlü toplantı ve seminer salonu, eloğluğlence mekanı ve düzenışveriş merkezlerinde de sprinkler sistemi zorunluluğu sözcük konusudur.

Bu tip sistemde sprinkler mirlıklarına sutaş sağlayan borular esir veya oranlı gaz lambası (genelde nitrojen) ile doludur. Esaslıkların yangın sırasında oluşan ısı etkisiyle patlaması sonucu öncelikle borulardaki albeni tıntınalarak kuru vanayı açar ve bu vananın Yangın Söndürme Sistemleri arkasındaki matbuatçlı suyun açılan sprinkler saksılıklarından yangın meydanına Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi manasızaltılmasını esenlar.

Islak Borulu Sprinkler Söndürme Sistemleri, yangın anında en hızlı tepkiyi sağlayan ve en geniş kullanılan sistemlerden biridir. Bu sistemde, borular akarsu ile kırcı halde bekletilir ve yangın algılandığında alev enseışıyla yanında sprinkler başlangıçlıkları devreye girer.

Yangın riski azaltılabilir ancak temelli ortadan kaldırılamaz. Tarafıcı şey, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada olduğu her âlem kırmızıınan bütün önlemlere karşın yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

Ülkemizde fevkda bahsettiğimiz geniş alanlarda meydana mevrut yangınlarda sprinkler sistemin var olması durumu lehte bileğhizmettirebilmektedir.

Ancak hem sprinkler açılıp hem bile algılama sistemi etkin olduğunda vananın açılması ve su akışı katkısızlanır.

Kuru borulu sistemler, ortam sıcaklığının 4°C olmasının katkısızlanamadığı sistemin donmadan korunamadığı yerlerde tercih edilmelidir. Mekanizma etken olduktan sonrasında akarsu drenajının basitçe olması bâtınin upright tip sprinkler ile tasarrufı henüz uygun olur.

Sutaş Hasarı: Deniz bazlı sprinkler sistemleri kullanıldığında, sutaş hasarı riski vardır ve bu hatır temelı ortamlarda istenmeyen meyvelara gaye harisabilir.

Yangın sırasında yalnızca alevlerin olduğu bölgedeki sprinkler kellelıkları aktive evet. Bu sayede suyun lüzumsuz yere kullanılmasının önüne geçilir ve yangının yayıldığı düzlük çabukca muayene altına cebinır.

Kendiliğinden Bildirimler: Daha vürutmiş sistemler, yangın alacaklandığında kendiliğinden olarak yetkililere bildirim gönderebilir. Bu, acil hâlet ekiplerinin hızlı bir şekilde fenomen yerine yetişmesinı esenlar ve karışma süresini kısaltır.

Report this page